ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Σήμερα η Κεντρική Επιτροπή -Ο οδικός χάρτης της επόμενης ημέρας

Με πολλά θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (Μ. Αλεξάνδρου 2, Πλατεία Καραϊσκάκη). Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. με την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εξέπεμψε ενωτικό μήνυμα για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα γιατί η κοινωνία αγκομαχά και θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία. Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις και ενότητα, είμαι στη διάθεσή σας για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, χωρίς τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τις καταστατικές αλλαγές θα καταθέσουν σήμερα δεκάδες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πολλά εκ των οποίων, είχαν υπογράψει και το κείμενο των 87.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τις ενστάσεις που υπάρχουν, αυτές σχετίζονται κυρίως με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το αιφνίδιο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ και το περιεχόμενο συγκεκριμένων αναρτήσεων. Η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου κάλεσε όσους διαφωνούν να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους ώστε να ενσωματωθούν στην εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή.

Όπως αναφερόταν στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, «οικοδομούμε το πιο δημοκρατικό, συμμετοχικό, αξιοκρατικό, σύγχρονο, διάφανο, ανεξάρτητο οικονομικά κόμμα. Ένα κόμμα με αυτοπεποίθηση, με αξίες και πολιτικές που συσπειρώνουν τον κόσμο από τη σύγχρονη αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο».

Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να σφραγίσει τον οδικό χάρτη για το καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου. Συγκεκριμένα:

  • Η Κεντρική Επιτροπή ορίζει Επιτροπή για τις Καταστατικές Αλλαγές για το συνέδριο του Οκτωβρίου.
  • Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει αρχές Σεπτέμβρη για να εγκρίνει το σχέδιο των καταστατικών αλλαγών και να ορίσει Επιτροπή απόφασης και ΚΟΕΣ, καθώς και το χρονοδιάγραμμα για τον προσυνεδριακό διάλογο, την εκλογή συνέδρων και την ημερομηνία συνεδρίου.
  • Η εκλογή νέων οργάνων θα λάβει χώρα αμέσως μετά το Συνέδριο.

Για την επεξεργασία των καταστατικών αλλαγών ορίστηκε επιτροπή που απαρτίζεται από τους εξής:  

Τρύφων Αλεξιάδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Τάκης Κορμάς, Ρένα Δούρου, Νίκος Σκορίνης, Μαρία Κουβέλη, Γιάννης Βουλγαράκης, Διονύσης Καλαματιανός, Γιώτα Πούλου, Μαρία Ρεπούση, Γιάννης Μπουρνούς, Γιάννης Μαντζουράνης, Φωτεινή Κούβελα, Κώστας Ζαχαριάδης, Πάνος Ρήγας, Λίλα Σουλελέ, Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίνα Κασιμάτη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θοδωρής Γκοτσοπουλος, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, Χαρά Καφαντάρη, Παναγιώτα Αράπη-Μπελώνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί